< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Továbbra sem kértek segítséget a követségtől az Egyiptomban élő magyarok

| Mobile | RSS

Továbbra sem kértek segítséget a követségtől az Egyiptomban élő magyarok

Eddig még nem fordultak segítségért az egyiptomi magyar nagykövetséghez az ott élő vagy turistaként ott tartózkodó magyarok az arab országban történt kormányellenes tüntetések kapcsán – közölte a Külügyminisztérium sajtófőoszályának vezetője az MTI-vel szombaton. Pataki Eszter elmondta, folyamatos kapcsolatban vannak az egyiptomi magyar nagykövetséggel és nem tudnak semmilyen, a kint tartózkodó magyarokat érintő problémáról, egyetlen magyar állampolgár sem jelezte, hogy gondja lenne. Pataki korábban, még péntek este azt közölte az MTI-vel, hogy nincs olyan információjuk, hogy magyar állampolgárokat bármilyen módon érintettek volna az utcai demonstrációk.

A Külügyminisztérium pénteken a honlapján hívta fel az Egyiptomba utazó magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy az elmúlt napokban történt zavargások és tüntetések miatt kerüljék el a tüntetések helyszínét Kairóban és az ország más nagyvárosaiban. A figyelmeztetésben az is olvasható, hogy ha az utazók elsősorban Sharm el-Sejk és Hurghada üdülőhelyeit keresik fel szervezett utazások keretében, fontolják meg az esetleg tervezett kairói látogatásuk elhalasztását.

Pataki Eszter közölte azt is, a Külügyminisztérium folyamatosan egyeztet a többi uniós tagországgal, de egyelőre nem módosítottak ezen a figyelmeztetésen.

Egyiptomban kedd óta kiterjedt kormányellenes tüntetések folynak. Az utcai demonstrációkban eddig csaknem huszonöten meghaltak és több mint ezren megsérültek. Pénteken több nemzetközi légitársaság törölte a szombati kairói járatait.

forrás:MTI

Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |