< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: A tegnap esti földrengés után tett intézkedésekről

| Mobile | RSS

A tegnap esti földrengés után tett intézkedésekről

2011. január 30. | hozzászólás | Katasztófavédelem

2011. január 29-én az esti órákban történt földrengés epicentruma a Komárom-Esztergom megyei Oroszlány körzetében volt, mely számos településen éreztette hatását.
A földrengést követően a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kiemelt figyelmet fordított a a megyében működő és SEVESO hatálya alá tartozó alsó és felső küszöbértékű veszélyes ipari üzemekre, a megyében található iszap- és zagytározókra, illetve mindazon kritikus infrastruktúra elemekre, amelyek a lakosság ellátásában döntő fontossággal bírnak.
A SEVESO hatálya alá tartozó üzemek épületeiben, technológiákban az üzemszerű működésben nem okozott károkat a földrengés. Még az éjszaka folyamán valamennyi iszap- és zagytározót a bányakapitányság szakembereivel, helyszíni szemle keretében megvizsgálták. A vizsgálatok a mai délelőtti órákban befejeződtek és megállapították, hogy a tározókban sem keletkeztek károk.
A lakossági ellátásban (víz, gáz, villamos energia) sem volt fennakadás, az zavartalanul működött.

Személyi sérülés továbbra sem történt az országban az esti földrengéssel összefüggésben, továbbá lakosságvédelmi intézkedésre sem volt eddig szükség.
forrás: BM OKF

Leave a Reply 1067 megnézve, 1 alkalommal mai nap |