< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az áram és a gáz drágulására számítanak

| Mobile | RSS

Az áram és a gáz drágulására számítanak

Az energiainfo.hu húsz magyarországi erőműtársaság és áramkereskedő cég vezetőjét kérdezte meg január második hetében az első félévi várakozásaikról

Áremelkedést várnak a villamosenergia- és a gázipar vezetői 2011 első felében az energiainfo.hu internetes hírportál legfrissebb felmérése szerint.

A szakportál húsz magyarországi erőműtársaság és áramkereskedő cég vezetőjét kérdezte meg január második hetében az első félévi várakozásaikról.

Valamennyi megkérdezett a gáz árának emelkedését várja, a válaszadók 60 százaléka pedig az áram nagykereskedelmi árának emelkedésére is számít. A többség, 80 százalék a gáztüzelésű erőművek jövedelmezőségének további romlását valószínűsíti, a többiek stagnálást várnak.

A piaci helyzetet minden cégvezető pesszimistán, volt, aki “minden eddiginél rosszabbnak” ítélte meg. Az energiainfo.hu felmérése során több vezető “ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a ’nagypolitika’ továbbra is összekeveri a ’szociálpolitikát’ az energiapolitikával, ezzel pedig igen csalóka üzenetet küld a piaci szereplőknek”.

Forrás: hirado.hu/MTI

Leave a Reply 1125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |