< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Szmogriadó lehet Nyíregyházán

| Mobile | RSS

Szmogriadó lehet Nyíregyházán

2011. január 30. | 1 Hozzászólás | Nincs kategorizálva

Meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por koncentrációja vasárnap Nyíregyházán, az önkormányzat ezért óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak – tájékoztatta közleményben Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros polgármestere az MTI-t.

A Széna téri légszennyezettség-mérő állomás adatai szerint a szálló por koncentrációja meghaladta a 75 mikrogramm per köbméteres, 24 órás tájékoztatási küszöbértéket – közölte a városvezető.

A levegő minőségének javítása érdekében az önkormányzat arra kéri a városlakókat, kerüljék a személygépjárművek, valamint a szilárd tüzelésű kandallók és cserépkályhák használatát. A légúti betegségben szenvedőknek, az időseknek és a gyermekeknek pedig azt tanácsolják, lehetőség szerint ne tartózkodjanak a szabad levegőn. A város vezetése emellett az avar és kerti hulladék égetés tilalmának fokozottabb betartását kéri a lakóktól.
hirdetés

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát egyébként akkor rendelhetik el Nyíregyházán, ha a szállópor-koncentráció két egymást követő napon meghaladja köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket.
forrás:index

Leave a Reply 1123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |