< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vona Gábor: az elmúlt 20 év nem ért véget

| Mobile | RSS

Vona Gábor: az elmúlt 20 év nem ért véget

2011. január 30. | hozzászólás | Közélet

A Jobbik elnöke szerint az elmúlt 20 év nem ért véget és „ami most zajlik, az a magyar rendszerváltás második elsikkasztása.” Vona Gábor erről a Jobbik évadnyitó rendezvényén beszélt Budapesten.

Az ellenzéki pártelnök hangsúlyozta: az elmúlt 20 évben mindenki csalódott és „ebben az MSZP-nek van a legnagyobb sara, de a Fidesz is gyomorforgató játékot űzött, amikor hagyta, hogy az MSZP saját vesztébe rohanjon és ezzel az országot is veszni hagyta.” Vona Gábor szerint a Fidesz az elmúlt években azt a taktikát folytatta, hogy „minél jobban szétveri az országot Gyurcsány, annál nagyobb lesz a Fidesz választási győzelme 2010-ben.”

A pártelnök úgy véli: az is a Fidesz és Orbán Viktor felelőssége, hogy „nem vetettek véget az elmúlt 20 évnek, hanem mentőövet dobtak neki.” A Jobbik elnöke leszögezte: ha lenne valódi rendszerváltás, annak az lenne a következménye, hogy az MSZP megszűnne. Vona Gábor ugyanakkor arra figyelmeztette közel kétezer fős hallgatóságát, hogy „nem szabad lebecsülni az MSZP-t, mert ahogy beindul a Fidesz népszerűség-vesztése, úgy fogják újra felépíteni az MSZP-t”, még akár az is lehet, hogy más néven. „Ezt kell nekünk megakadályozni, mert a Jobbik célja a szocialistákat az utolsó szálig kisöpörni a közéletből” – fogalmazott Vona Gábor.

A pártelnök szerint ugyanakkor a Fidesz kormányzása sem megoldás, ugyanis a „Fidesz 1994 óta ki van éhezve arra, hogy egyedül kormányozhasson és most nem tudnak uralkodni magunkon és zabálják a kormányzást.”

Vona Gábor úgy foglalta össze a magyar közéletet, hogy a Fidesz a kormány, a Jobbik az ellenzék, az MSZP pedig az ellenség. A pártelnök Gyurcsány Ferencet akkora nagy színésznek nevezte, akit „sokan szeretnének már több darabban látni.”

Az ellenzéki pártelnök bírálta a kormányt az új alkotmány készítése, a médiatörvény, az adórendszer, az elszámoltatás hiánya, a devizahitelesek magukra hagyása és a magyar föld eltékozlása miatt.

Vona Gábor hangsúlyozta: ha pártja kormányra kerül, akkor „helyre fogja állítani a jogfolytonosságot az alkotmányban, ki fogja söpörni a szemetet a médiából és minden háztartásban ingyen internet-hozzáférést biztosít, hogy az emberek végre felébredjenek”, valamint az első és második gyermekek vállalásának ösztönzése mellett háromkulcsos adórendszert vezet be.

Vona Gábor szerint Magyarország „nemzetközi-, adósság-, és demográfiai csapdában van.” A pártelnök úgy vélte: Magyarország az Európai Unió „gyarmata és szeméttelepe” és Magyarország csak az unió „cselédje” lehet. Megoldásként Vona Gábor összefogást javasolt a „sorstárs kelet-közép-európai” tagállamokkal, amely alternatívát jelenthet az Európai Unióval szemben.

Az adóssággal kapcsolatban Vona Gábor azt mondta, „naiv, aki azt hiszi, hogy a 20 ezer milliárdos államadósságot vissza lehet fizetni a gazdaság felpörgetésével, hiszen a gazdaságot is pont az adósságteher lassítja.” A Jobbik álláspontja az, hogy az államadósság újratárgyalásával el kell érni „egy részének leírását.”

A demográfiai helyzettel kapcsolatban Vona Gábor hangsúlyozta: ennek oka a magyarság fogyása és „a cigányság elképesztő szaporodása” és már csak idő kérdése, hogy mikor lesz a cigányság a többség Magyarországon, ami pedig biztosan polgárháborúhoz vezet. A Jobbik pártelnöke leszögezte: mindent meg kell tenni a cigányság felemelése, a magyar családok népszaporulatának ösztönzése érdekében és „le kell lassítani a cigányság népszaporulatát.”
forrás:mr1

Leave a Reply 306 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: