< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Jobbik: Miről tárgyalt Orbán Viktor az Európai Zsidók Kongresszusán?

| Mobile | RSS

Jobbik: Miről tárgyalt Orbán Viktor az Európai Zsidók Kongresszusán?

2011. január 31. | 1 Hozzászólás | Nincs kategorizálva

A Jobbik továbbra is válaszokat vár a kormánytól arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor a múlt héten miről tárgyalt Brüsszelben, az Európai Zsidók Kongresszusán. Gyöngyösi Márton úgy fogalmazott: vártak egy hetet arra, hogy a kormány a találkozón elhangzottakat kommunikálja, de eddig ez nem történt meg. A Jobbik így továbbra is kíváncsi, mi volt olyan fontos, ami miatt “Orbán Viktor inkognitóban, raportra érkezett Brüsszelbe”.

A politikus emlékeztetett: Orbán Viktor egy hete Egyiptomból utazott Brüsszelbe, hogy találkozzon Mose Kantorral, az Európai Zsidó Kongresszus elnökével és Juli Edelsteinnel, izraeli tájékoztatási és diaszpóraügyi miniszterével. Gyöngyösi Márton kiemelte: a találkozó szervezésében a brüsszeli magyar állandó képviselet nem vett részt, így joggal merülhet fel a kérdés, miért kellett a magyar miniszterelnöknek inkognitóban, rapporta érkeznie Brüsszelbe.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, a találkozó előtt ugyan sajtótájékoztatót tartottak, de a megbeszélések részleteiről semmit nem tudni. Mint ismert, Mose Kantor és Juli Edelstein is csak a megbeszélések előtt nyilatkozott és aggodalmukat fejezték ki a Magyarországon tapasztalható antiszemitizmus miatt, amely az általuk “náci pártnak” nevezett Jobbik térnyerésének köszönhető. Gyöngyösi Márton szerint az izraeli politikusok megkérdőjelezik egymillió magyar választópolgár akaratát, akik demokratikus úton juttatták párjukat a parlamentbe. Az ellenzéki párt több kérdésre is választ várna, és szeretné megtudni, hogy a magyar miniszterelnök mit válaszolt a neki feltett kérdésekre a Jobbikkal és az antiszemitizmussal kapcsolatban. A Jobbik arra is kíváncsi, mi a véleménye a Fidesznek arról, hogy a Die Presse egyik cikkében “leantiszemitázta” Bayer Zsolt újságírót.

A jobbikos politikus hozzátette: a kormány korábban arról tájékoztatott, hogy a jövőben negyedévente találkoznak és egyeztetnek majd többi közt üzleti és oktatási kérdésekben a zsidó szervezetek képviselőivel. Gyöngyösi Márton ehhez kapcsolódóan azt mondta: a Jobbik politikusai aggódnak, amikor arról hallanak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vagy kormánya pénzügyi kérdésekben zsidó szervezetekkel egyeztet.

forrás:google /Független Hírügynökség

Leave a Reply 1294 megnézve, 2 alkalommal mai nap |