< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az orvosok álbetegei 30 milliárdba kerülnek

| Mobile | RSS

Az orvosok álbetegei 30 milliárdba kerülnek

2011. február 9. | hozzászólás | Közélet

Lezárult a vizsgálat a hamis egri diagnózisok ügyében.
© mti

Az egykori Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet belső vizsgálata szerint 206 rokkantsági eljárásból 28 esetben állítottak ki hamis diagnózist az egri orvosok – írja a Magyar Nemzet. A vizsgálat annak a két igazságügyi orvosszakértőnek a tevékenységére terjedt ki, akiket vesztegetésen értek a rendőrség munkatársai.

A két orvos esetenként százezer forintot fogadott el azért, hogy leszázalékolási eljárásokat befolyásoljon. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő szakértőket a rendőrség hivatalos személyként hivatali hatalommal való vesztegetés bűntettével gyanúsítja.

A szociális államtitkárság szerint azok a doktorok, akik pénzért készítik el a szakvéleményt a rokkantnyugdíjról, évente legalább harmincmilliárd forintos kárt okoznak az államnak. A 800 ezer rokkantnyugdíjas járandósága évi több százmilliárd forint. A kormány szerint a potyautasok kiszűrésével jelentős összeg megspórolható, hiszen az OECD tagállamok közül Magyarország listavezető a rokkantnyugdíjasok munkaképes lakossághoz való arányát tekintve.
Forrás: hír24/MTI

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: