< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Kökény Mihály szerint Tarlós adott utasítást a kórházigazgatók menesztésére

| Mobile | RSS

Kökény Mihály szerint Tarlós adott utasítást a kórházigazgatók menesztésére

2011. február 9. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Kökény Mihály szerint Tarlós adott utasítást a kórházigazgatók menesztésére Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa szerint Tarlós István főpolgármester adott utasítást a kórházigazgatók menesztésére. Az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: “lehet ezt pályázatok kiírásával álcázni, azonban a tény mégis az, hogy ma négy főigazgatónak felmondtak. Ezzel (Tarlós) elismerte, eddigi nyilatkozatai valótlanságot tartalmaztak”. Az egészségügyben, a jelenlegi források alapján a mostani szolgáltatások fenntartására is alig van esély. Továbbá az adósságokkal küzdő kórházak eladósodottsága is tovább növekedhet – vélte Kökény Mihály.

Február végéig négy budapesti kórház vezetésére ír ki pályázatot a főváros, ezekre a korábbi intézményvezetők is jelentkezhetnek – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-vel, miután Tarlós István főpolgármester fővárosi kórházi vezetőket fogadott. Szűcs Somlyó Mária tájékoztatása szerint a 12 fővárosi fenntartású kórház közül három másik esetében a jelenlegi információk alapján a főpolgármester nem zárta ki, hogy fegyelmi vizsgálat indul. Tarlós István a közlemény szerint azt mondta, egy esetben azért indulhat vizsgálat, mert az intézmény nem tájékoztatta a fenntartó önkormányzatot egy fontos kérdésben, a másik két kórháznál pedig “ennél is komolyabb dologról van szó”. A főpolgármester további konkrétumokat egyelőre nem említett, mondván, csak akkor nevezi meg a szóban forgó intézményeket, “ha már bizonyosságot nyer a dolog.” A többi, fővárosi fenntartású kórháznál a főpolgármester nem lát problémát, ezért is nevezte rögtönzött tájékoztatóján ismételten alaptalannak, hogy a főváros kórházvezetőket akarna felmenteni. A Hírszerző információi szerint a következő négy intézmény főigazgatói posztjára írnak ki február 28-ig pályázatot: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Központi Sztomatológiai Intézet, Uzsoki kórház, Szent Imre Kórház. A hírportál hozzátette, hogy ezek vezetői régóta határozatlan idejű szerződéssel dolgoznak, s a főpolgármesternek a közalkalmazotti törvény értelmében két lehetősége volt: vagy kiírják az álláspályázatot most, vagy a kórházigazgatók szerződését határozott idejűre változtatják. Tarlós István egy hete kijelentette: egységesen “állami gondozás alá kell venni” a fővárosi kórházakat. A főpolgármester és a vele együtt sajtótájékoztatót tartó Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, a 12 egészségügyi intézmény átadásához még a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása és kormányzati döntés is szükséges. Arra a kérdésre, mikor adják állami kézbe az egészségügyi intézményeket, a főpolgármester azt mondta, ez sok dologtól függ, lehetséges időpontként említette a június végét, illetve a december végét.
forrás:hír3

Leave a Reply 259 megnézve, 1 alkalommal mai nap |