< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Medvegyev eltörli a téli időszámítást

| Mobile | RSS

Medvegyev eltörli a téli időszámítást

2011. február 9. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Dmitrij Medvegyev úgy döntött, hogy eltörli Oroszországban a téli időszámítást – ezt maga az elnök jelentette be egy fiatal tudósokkal tartott találkozón. Indoklásként azt hozta fel, hogy az időváltáshoz való alkalmazkodás stresszel és megbetegedésekkel jár.

Az elnök közlése szerint tavasszal, március utolsó vasárnapján állítják át utoljára az órákat, ősszel már nem állnak vissza a téli időszámításra.

A nyári-téli időszámítás megszüntetéséről és az oroszországi időzónák számának csökkentéséről, mint lehetőségről Medvegyev első ízben 2009-ben, a parlament két házához intézett szokásos évi üzenetében beszélt.

Oroszország, illetve akkor még a Szovjetunió 1981-ben vezette be a nyári-téli időszámítást azzal, hogy ez lehetővé teszi a nappalok jobb kihasználását és az árammal való takarékoskodást. Az ellenzők azzal érvelnek, hogy az átállás elrontja „belső órájukat”, és akadt, aki egyenesen peres úton akart anyagi kompenzációt követelni azzal az indoklással, hogy az átállás károsítja az egészségét.
forrás:mr1

Leave a Reply 246 megnézve, 1 alkalommal mai nap |