< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az alkotmányozásról egyeztet Schmitt Pál a pártok képviselőivel

| Mobile | RSS

Az alkotmányozásról egyeztet Schmitt Pál a pártok képviselőivel

2011. február 11. | hozzászólás | Közélet

Az alkotmányozásról egyeztet ma a parlamenti pártok képviselőivel Schmitt Pál. A köztársasági elnök legutóbb november végén fogadta a frakciók képviselőit, akkor a legfőbb ügyész személyéről egyeztettek.

Egyeztetésre hívta a parlamenti pártok képviselőit Schmitt Pál köztársasági elnök. A távirati iroda információi szerint az államfő az egyeztetésen az alkotmányozás folyamatáról szeretné megismerni a képviselőcsoportok véleményét.

Bár a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos siófoki ülése miatt a Fidesz részéről nem biztos, hogy Lázár János frakcióvezető megy a találkozóra, a KDNP-t Harrach Péter frakcióvezető, az MSZP-t Mesterházy Attila pártelnök, a Jobbikot Balczó Zoltán frakcióvezető-helyettes, az LMP-t pedig Schiffer András frakcióvezető képviseli majd.

A már említett Fidesz-KDNP frakcióülés egyébként tegnap egy szövegező bizottságot hozott létre Szájer József vezetésével az új alkotmány tervezetének megalkotására. Március közepéig nyújtanák be az Országgyűlésnek az alkotmány szövegének tervezetét.

Az alaptörvény parlamenti vitájában eddig csak a Jobbik jelezte biztos részvételét. Az MSZP a távolmaradásról határozott, az LMP pedig még nem hozott döntést ez ügyben. Az ellenzéki pártok közül kettő, az MSZP és az LMP azonban már elkészítette saját alkotmánykoncepcióját. A szocialisták frakciójuk vasárnapi ülésén döntik el, hogy benyújtják-e tervezetüket a parlamentnek.

Schmitt Pál köztársasági elnök egyébként legutóbb november végén fogadta a parlamenti pártok képviselőit, akkor azért, hogy a legfőbb ügyész személyéről egyeztessen velük.
forrás:igoogle/inforádió

Leave a Reply 198 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: