< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Takarít Pintér volt cége: milliókat visznek haza havonta

| Mobile | RSS

Takarít Pintér volt cége: milliókat visznek haza havonta

Napi több mint 300 ezer forintot keres Pintér Sándor volt cége a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából, derült ki a K-Monitor Közhasznú Egyesületnek megküldött vállalkozási szerződésből. A Civil Biztonsági Szolgálattal az állami cég augusztus 31-én kötött őrzési és takarítási szerződést – számol be a Stop.hu.

Pintér Sándor áprilisig a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) élén dolgozott, a választások előtt viszont eladta a cégeit. Vagyonnyilatkozata szerint 1,8 milliárd forintot kapott értük, de a dokumentumból nem derült ki, hogy ebből mennyi jutott a CBSZ-re, amely számára a magyar biztonsági piacon 2002 óta domináns piacot épített ki Pintér Sándor, volt és jelenlegi belügyminiszter, korábban országos rendőrfőkapitány – írja a Stop.hu.

A tavalyi tulajdonosváltásnak az új vezetők örülhettek, hiszen az új kormányzat és állami cégei a CBSZ-t preferálták: 2010 nyara óta több állami cég és intézmény kötött szerződést a biztonsági céggel, többek között az MFB és leánycégei és az MVM Zrt.

Pintér excége a korrupciófigyelő K-Monitornak megküldött szerződések szerint öt (két fővárosi és három vidéki) SZJ-objektumot őriz fegyverrel és anélkül, 24 vagy 12 órában, mindösszesen 24 emberrel. A szerződésbe foglalt óradíjak alapján azonban némi nehézség árán összesíthető, hogy ezért munkanapokon 311 ezer forint juttatás üti a CBSZ tulajdonosainak markát. Hétvégén kevesebb emberrel dolgoznak, így jön ki a havi több mint hatmillió: az augusztus 31-ére dátumozott szerződés alapján 2010 hátralévő négy hónapjára 24 milliónál is többet kasszírozott a biztonsági cég őrzésén.

Ebbe beleértendő, hogy a CBSZ végzi 29 vezetői, felsővezetői iroda és tárgyaló, összesen 797 négyzetméter, ún. biztonsági takarítását is négyzetméterenként 25 forintért. (Biztonsági takarítás azt jelenti, hogy a titkokat is tartalmazó helyiségekbe nem engedik be a közönséges takarítókat, csak a különlegesen megbízható külsősöket.) Ezen munkanaponként csaknem 20 ezer forintot keres a cég – számol be a lap.
forrás:hírszerző

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |