< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Cselgáncs Hungária Kupa: Ungvári Attila arany-, Miklós ezüstérmes

| Mobile | RSS

Cselgáncs Hungária Kupa: Ungvári Attila arany-, Miklós ezüstérmes

2011. február 13. | hozzászólás | Sport

A 73 kg-os Ungvári Attila arany-, bátyja, Miklós pedig ezüstérmet szerzett szombaton a 46. cselgáncs férfi Hungária Kupán, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat budapesti állomása. A két fivér nem küzdött meg egymással a súlycsoport döntőjében, mivel Miklós – sérülésre hivatkozva – visszalépett. A “párharc” kimenetele várható volt, Miklós ugyanis csak a fárasztó fogyasztás elkerülése végett indult el 66 helyett 73 kg-ban, így neki nem “kellett” a pont, “főállású” 73 kg-os fivérének viszont annál inkább. A magyarok tehát egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a nyitónapot, vasárnap további 16 hazai dzsúdós lép tatamira a Körcsarnokban.

Ungvári Attila – becenevén Karvaly – egyedül ment ki a tatamira, míg Miklós a szőnyeg szélén állva jelezte, hogy nem vállalja a mérkőzést. A korábban kétszeres győztes idősebbik testvér már a csütörtöki sajtótájékoztatón jelezte, hogy csak a fárasztó fogyasztás elkerülése végett indul el 66 helyett 73 kg-ban, így mivel neki nem “kell” a pont, “főállású” 73 kg-os fivérének viszont annál inkább, nem fog meccselni testvérével.

“Nem egyszerű érzések vannak bennem – nyilatkozta a győztes Attila az MTI-nek. – Az elődöntő után összedugtuk a fejünket, és megbeszéltük, hogy mit lehetne tenni. A genfi egyezség az lett, hogy Miki sérülésre hivatkozva leadja a mérkőzést nekem.”

Edzőjük, Bíró Tamás annyit mondott a kulisszatitkokról, hogy a finálé előtt egyeztettek az EJU főbírójával, és abban állapodtak meg, hogy a sérülés a legelfogadhatóbb indok.

Ungvári Attila győzelme 2005 óta az első hazai férfi siker a Hungária Kupán, amelyen a férfi és női eredményeket együtt véve, a szombati volt a 17. magyar elsőség.

forrás:MTI

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: