< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Lógni fogsz” Rendőrök menekítették ki saját fórumáról a honatyát

| Mobile | RSS

Lógni fogsz” Rendőrök menekítették ki saját fórumáról a honatyát

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is rászervezett az eseményre.

A rendőröknek kellett biztosítaniuk, hogy Pősze Lajos biztonságban elvonulhasson a szentesi művelődési házból, ahol fórumot tartott volna. A volt jobbikos országgyűlési képviselő új mozgalmát építendő érkezett a Csongrád megyei városba, ám a rendezvényre Toroczkai László vezetésével a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is rászervezett. A Lánchíd Rádió tudósítása szerint Pősze mozgalmához egyetlen személy szeretett volna csatlakozni, viszont megjelent mintegy 100 vármegyés aktivista is, akik válogatott szitkokat szórtak a honatyára, aki bezárkózott a tanácskozóterembe.

Az eseményen készült videó tanúsága szerint a helyszínre érkezett a szentesi rendőrkapitány is, aki felszólította az összegyűlteket, hogy hagyják elvonulni Pősze Lajost. A képviselő végül „lógni fogsz” és más idézhetetlen bekiabálások közepette elhagyhatta az épületet.

Pősze Lajos korábban az ATV-nek is beszámolt arról, hogy miért rúgták ki a Jobbikból. Mint mondta, a fő indoklás csak annyi volt, hogy eltávolodott a párttól. Az eltávolodás oka lehetett vélhetően az is, hogy Pősze még a nyáron szóvá tette, hogy a Jobbik a Gárdával és Budaházy jogvédőivel is túl szoros kapcsolatot ápol.

A politikus arról is beszélt, nagyon sok dolog volt, amivel nem tudott már egyetérteni a Jobbikkal és nem is adta hozzá a nevét. A párt rasszista megnyilvánulásairól úgy vélekedett, a rasszizmus felett már évtizedek óta eljárt az idő, a politikai kultúra mindenütt a világon már túl van ezen. Azt is furcsállta, hogy miközben kettős kereszteket állítanak, éjjel-nappal keleti nyitásról, meg arab szálakról beszélnek.

Pősze a szakítás óta saját új mozgalmát szervezi, ennek egyik állomása lett volna Szentes.
forrás:atv.hu

Leave a Reply 288 megnézve, 2 alkalommal mai nap |