< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: KÖZLEMÉNY Az OLAF új Főigazgatója hatékony csalás ellenes küzdelmet ígér

| Mobile | RSS

KÖZLEMÉNY Az OLAF új Főigazgatója hatékony csalás ellenes küzdelmet ígér

2011. február 14-én lépett hivatalba Giovanni Kessler, az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) új Főigazgatója.

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy a mai napon megkezdhetem kötelezettségeim teljesítését az OLAF-nál. Minthogy Európa jelenleg a költségvetési szigorítások és takarékossági csomagok idejét éli, az OLAF küldetése a csalások elleni küzdelem, és az EU pénzügyi érdekeinek védelme területén fontosabb, mint korábban bármikor. Ezért tehát arra törekszem majd, hogy az OLAF, függetlensége megőrzése mellett minél hatékonyabban működjön. Szoros együttműködésre törekszem továbbá az Európai Bizottsággal, a Parlamenttel és a tagállamokkal, és aktív szerepet kívánok betölteni a Lisszaboni Szerződés által kijelölt reformfolyamatban.” – mondta Giovanni Kessler.

Az OLAF főigazgatójaként Kessler a négy Igazgatóságból álló, 500 munkatársat foglalkoztató Hivatal vezetője lesz, és hozzávetőlegesen 50 millió eurós költségvetés felett rendelkezik majd. Ő lesz a felelős az OLAF tevékenységének végrehajtásáért, kiemelten az adminisztratív vizsgálatok lefolytatásáért – amely felelőseként Kessler teljes függetlenséget élvez. Emellett Kessler irányítja majd az OLAF tagállamokat segítő tevékenységét, melynek során az OLAF szorosan és rendszeresen együttműködik a tagállamokkal, illetve azok illetékes hatóságaival az EU költségvetését érintő csalás elleni küzdelemben. Kessler részt vesz majd a Bizottság csalásellenes stratégiájának kialakításában is.

Giovanni Kessler úrral kapcsolatos további információk a http://ec.europa.eu/dgs/olaf/directory/director_general/Kessler-en.html oldalon érhetők el.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 214 megnézve, 1 alkalommal mai nap |