< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: TISPOL Operation ”Truck” európai közlekedésbiztonsági kampány (tehergépjárművek nemzetközi ellenőrzése)

| Mobile | RSS

TISPOL Operation ”Truck” európai közlekedésbiztonsági kampány (tehergépjárművek nemzetközi ellenőrzése)

2011. február 17. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a „European Operation Truck” közlekedésbiztonsági akció európai szintű végrehajtására 2010. hetedik hetében kerül sor, mely a tehergépkocsik közúti közlekedésének ellenőrzésére terjed ki, különös tekintettel a vezetési és pihenőidő betartására és a tachográffal elkövetett szabályszegések felderítésére.

Az ország egészére kiterjedő TISPOL ellenőrzés 2011. február 17-19. között kerül végrehajtásra. Szlovénia és Magyarország határközeli területein a szlovén és a magyar rendőrök közös ellenőrzéseket hajtanak végre, áthidalva ezzel a kommunikációs nehézségeket.

Az egyes rendőri szervek az ellenőrzést legalább napi 8-8 órában és azokon a helyszíneken hajtják végre, ahol a tehergépjárművek biztonságos leállításának és a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtásának a feltételei adottak.

Az ellenőrzés során jelentkező műszaki jellegű feladatok nagy számára tekintettel a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság területileg illetékes szerveivel.

Az akció végrehajtásának kiemelt feladata a tehergépjárművek közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok ellenőrzése.

Az ellenőrzések a járművezetők általános ellenőrzésén túl a különböző szükséges okmányok meglétének és érvényességének vizsgálatára, valamint az alábbiakra terjednek ki:

*

menetíró készülékkel kapcsolatos szabályszegések;
*

vezetési és pihenőidő szabályainak a megsértése;
*

sebességtúllépés;
*

túlsúlyos járművek;
*

rakományok rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságok;
*

ADR szabályszegések;
*

jármű műszaki állapotának hiányosságai.

ORFK Szóvivői Iroda

Leave a Reply 282 megnézve, 1 alkalommal mai nap |