< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Juhász elismerte, ő engedélyezte az ingatlanmutyit

| Mobile | RSS

Juhász elismerte, ő engedélyezte az ingatlanmutyit

2011. február 24. | hozzászólás | Közélet

Volt államtitkára három szolgálati lakást vett meg, az egyiket harmadáron.
© MTI

Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter azt állítja, szabályosan járt el egykori közigazgatási államtitkára lakásügyeiben. Az Országgyűlés szakbizottságának ülésére érkezve a szocialista politikus azt mondta, a Honvédelmi Minisztériumban az irányítása alatt minden szabályt betartottak. A volt miniszter azt azonban elismerte, az ő engedélye kellett a lakásvásárláshoz.

Mint tegnap arról a hírTV beszámolt Fapál László egy olyan 150 négyzetméteres, padlófűtéses, klimatizált, szaunás ingatlan tulajdonjogát szerezte meg 22 millió forintért, amiért korábban a minisztérium 65 millió forintot fizetett. A hírTV szerint az érvényben lévő szabályozás szerint az ingatlant 15 évig el sem adhatta volna az állam, ezért volt szükség a miniszteri engedélyre.

A HM-es vesztegetési ügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja – egyébként kétéves közigazgatási államtitkársága alatt – három szolgálati lakáshoz jutott, mindegyiket meg is vette. Budai Gyula büntetőfeljelentést tesz Fapál László lakásügyei miatt. Az elszámoltatási kormánybiztos azt mondta, a miniszteri engedélyezés jogszerűségét is kivizsgáltatja.

Budai Gyula előzetesen úgy ítélte meg, hogy a miniszter valószínűleg visszaélt hivatali helyzetével, ezért hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést holnap ismeretlen tettes ellen. Fapál László neve előzőleg akkor bukkant fel, amikor O. János dandártábornok az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor az államtitkár whiskys dobozba csomagolva vitte át a pénzt felettesének, Juhász Ferencnek. A volt miniszter a vádat határozottan visszautasította.

Feljelentést tesznek az államtitkár lakásügyei miatt (hírTV)
Forrás: hírTV

Leave a Reply 343 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: