< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: KÖZLEMÉNY ÓKORI PÉNZÉRMÉKET REJTETT A GAZDÁTLAN CSOMAG

| Mobile | RSS

KÖZLEMÉNY ÓKORI PÉNZÉRMÉKET REJTETT A GAZDÁTLAN CSOMAG

2011. február 24. | hozzászólás | Nav

A tompai Határkirendeltségen jelentkezett belépésre a tegnapi napon egy svájci gazdálkodó által üzemeltetett autóbusz.

A sofőr és az utasok úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű, valamint a csomagok tételes vizsgálata mellett döntöttek. A szigorított ellenőrzés során a pénzügyőrök az úti poggyászokon felül a raktérben találtak egy gazdátlan csomagot. A táska felnyitását követően 398 db ókori pénzérme, valamint 219 db egyéb ókori tárgy (csatok, szobrok, szerszámdarabok…) került elő.

Az autóbusz szerb állampolgárságú sofőrje meghallgatása során elmondta, hogy a csomagot induláskor egy magánszemély bízta rá és kérte, hogy azt szívességből vigye el magával Zürichbe, azonban a táska tartalmáról nem tudott semmit.

A megkeresett Kulturális Örökségvédelmi Hivatal illetékese szakértői véleménye szerint a megtalált tárgyak mindegyike a kulturális javak körébe sorolandó.

A pénzügyőrök a közel 1,5 millió forint eszmei értéket képviselő pénzérméket és egyéb tárgyakat lefoglalták, valamint ismeretlen tettes ellen csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanuja miatt a pénzügyi nyomozók indítottak eljárást.

Némedi Varga Éva őrnagy
sajtófelelős

Leave a Reply 405 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: