< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Köztársasági elnöki látogatás a katasztrófa sújtotta térségben

| Mobile | RSS

Köztársasági elnöki látogatás a katasztrófa sújtotta térségben

2011. február 26. | 10 hozzászólás | Életképek/bulvár

Országjárása második állomásaként február 24-én Veszprém megyébe látogatott a köztársasági elnök, aki elsőként januárban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében járt. Schmitt Pál feleségével a vörösiszap sújtotta térséget is megtekintette.
Veszprém megyei látogatása első állomásaként Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök megtekintette a vörösiszap-katasztrófa sújtotta térséget, elsőként a devecseri kastélyparkot. Itt Dr. Szabó Csaba miniszteri biztos tájékoztatta az államfőt az októberi események részleteiről. A köztársasági elnök kíséretével gyalog érkezett az önkormányzat épületébe, menet közben megtekintették a károsodott ingatlanokat és a lezárt terület egy részét.

A polgármesteri hivatalban tartott rövid, zártkörű megbeszélés során Toldi Tamás, Devecser polgármestere, Kivágó Tamás dandártábornok, az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka és Kossa György, a MAL Zrt. felügyelője ismertették meg az államfőt a legfontosabb teendőkkel, a kármentesítés és a helyreállítás pillanatnyi helyzetével. Ezt követően polgármesteri felterjesztés eredményeként hat helyi fiatal részesült köztársasági elnöki elismerésben kiemelkedő és önzetlen tevékenysége eredményeként.

Az emlékérmek és oklevelek átadása után Schmitt Pál az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ Újjáépítési Munkacsoportjába látogatott, ahol a katasztrófavédelem szerepéről, a munkacsoport feladatairól tájékozódott.

A delegáció végül az épülő devecseri lakóparkot tekintette meg, ahol az építkezés jelenlegi állapotáról, az alkalmazott technológiákról, illetve az ingatlanok elosztásának és egyedivé tételének módjáról kaptak tájékoztatást a jelenlévők.
Az államfői látogatás a veszprémi megyeszékhelyen folytatódott
forrás:BM OKF

Leave a Reply 305 megnézve, 1 alkalommal mai nap |