< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Vasárnapi közlekedési információk

| Mobile | RSS

Vasárnapi közlekedési információk

2011. február 27. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 89 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből egy közlekedési baleset sem követelt halálos áldozatot, 7 baleset súlyos, 23 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 59 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A február 27-én jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak az úton levők:

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnap túlnyomóan derült és borult területek és időszakok váltakoznak, emellett északon, északkeleten valószínű több napsütés. Néhol hószállingózás, ónos szitálás kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között, késő estére pedig -1 és -7 fok várható.

M0 autópálya régi szakaszán /várhatóan 2011.12. 31-ig/ épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat! Ne vezessenek rutinból!

M1 autópálya jobb és bal pályatesten a 12-67. km szelvényekben 80-as sebességkorlátozás és mobil terelés mellett kátyúzást végeznek a haladósávban.

Figyeljék a táblák jelzéseit!

Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek!

Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben, belépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A hétvégén Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható 60-180 perces forgalomtorlódás a személy- és a teherforgalomban, belépő és kilépő irányban. A kilépő teherforgalomban a várakozási idő nagymértékben függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

Beregsurány és Barabás közúti határátkelőhelyen szintén várható várakozás kialakulása a hétvégén, a délelőtti órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő irányban egy órás időtartamban.

A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Közlekedésbiztonsági figyelmeztetés:

Mindig az út – és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek!

Minden esetben a napi első elindulásnál ellenőrizni kell: a féket, a kormányt, a gumikat, a világítást és a hatósági jelzések meglétét (láthatóságát) is!

Elindulás előtt – vagy ha már úton vagyunk – érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik az Útinform telefonos utastájékoztatója igénybevételével, a 336-24-00 számon, Interneten a www.kozut.hu honlapon. (itt részletes térkép is található az esetleges terelésekről).

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. telefonszáma: 06-40/40-50-60 (ez olvasható az autópályákon kihelyezett portáltáblákon is).

Mindenkinek jó utat, balesetmentes közlekedést kívánunk és ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

ORFK Szóvivői Iroda

Leave a Reply 1574 megnézve, 1 alkalommal mai nap |