< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lesz meglepetés? Kedden ismerteti a kormány a strukturális reformokat

| Mobile | RSS

Lesz meglepetés? Kedden ismerteti a kormány a strukturális reformokat

2011. március 1. | hozzászólás | Közélet

Kedden ismerteti a kormány tervezett strukturális reformjait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Értesülések szerint a tárcavezetők a Széll Kálmán Alapítvány délelőtt 11 órakor kezdődő budapesti rendezvényén jelentik be az átalakításokat.

Orbán Viktor miniszterelnök a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott januári interjúban beszélt arról, hogy a kabinet a nemzetgazdasági miniszter előterjesztése alapján február 15-ig megvitatja a nyugdíjrendszert, a munkanélküli segély csökkentését, a gyógyszertámogatásokat és a költséges tömegközlekedési rendszer reformját. A kabinet február közepe óta tárgyalja a strukturális reformokat, amelyek végleges előterjesztését szombaton vitatta meg.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) február közepén kezdte el publikálni azokat az elemzéseit, amelyek majd megalapozzák az kormány intézkedéseit.

A minisztérium közölte: az államháztartást érintő változtatásokra elsősorban azokon a területeken van szükség, ahol a magyar költségvetés nemzetközi összehasonlításban sokat költ, vagy sok adót von el, vagy a rendelkezésre álló források felhasználása a nemzetközi átlagnál alacsonyabb hatékonyságú.

Az NGM által a sorozatban elemzett területek: a felsőoktatás, rokkantsági ellátás, a nyugdíjrendszer, az adminisztrációcsökkentés, az adórendszer, a foglalkoztatás és a közösségi közlekedés. A konkrét területeken kívül külön elemzést készítettek az államháztartás szerkezetéről és az államadósságról.
forrás: ma.hu

Leave a Reply 311 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: