< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Orbán: rendet kell tenni a magyar futballban

| Mobile | RSS

Orbán: rendet kell tenni a magyar futballban

2011. március 1. | hozzászólás | Sport

Rendet kell tenni a magyar futballban – mondta a miniszterelnök a bundabotrányra és a gyakori nézőtéri összecsapásokra utalva. Orbán Viktor a Magyar Labdarúgás Fórumán arról is beszélt, hogy az Európai Unióban Magyarországon mozognak rendszeresen a legkevesebben. Ezen is változtatna a kormány.

2011 a megújulás éve lesz a sport szempontjából is – jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Labdarúgás Fóruma nevű rendezvényen. A miniszterelnök azt mondta: a kormány az egészségmegőrzés miatt is fontosnak tartja a sportot, ezért támogatja a focit. Ugyanakkor a magyar labdarúgás sikeres jövőjéhez azonnal rendet kell tenni a pályákon és a kluboknál is: „Úgy nem fog erősödni a futball iránti tisztelet, hogy a klubok háza tájáról a tekintélyt kivívó eredmények helyett botrányokról, spekulációról és csalásokról érkeznek hírek. Az mégsem járja, hogy a magyar foci egyik legfontosabb helyszíne ma Bochum és az ottani városi ügyészség épülete”.

A miniszterelnök azt mondta, a kormány az egészségmegőrzés szempontjából tekint a sportra, és hozzátette, szégyen, hogy Magyarország az utolsó helyen áll abban a rangsorban, amely az Európai Unió egyes tagállamaiban a rendszeres testmozgást végzők százalékos arányát mutatja. Ezért az eddigi szemléletmód gyökeres megváltoztatására van szükség. „Az egészségmegőrzés legbiztosabb módja a rendszeres testmozgás, s a kormány innen közelít a focihoz” – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt ígérte: a parlament hamarosan megalkotja a rend és a biztonság megteremtéséhez szükséges jogszabályokat, és a kormány biztosítja a pénzt is az intézkedésekhez. Orbán hangsúlyozta, a foci nem egyszerűen játék, s felszólította az MLSZ vezetőit, hogy bátran szánjanak missziót a labdarúgásnak Magyarország megújításában.
forrás: mr1

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: