< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Himnusz első sorával kezdődik? A Nemzeti hitvallás lehet a címe az alkotmány bevezetőjének

| Mobile | RSS

A Himnusz első sorával kezdődik? A Nemzeti hitvallás lehet a címe az alkotmány bevezetőjének

2011. március 8. | hozzászólás | Közélet

A Nemzeti hitvallás lehet a címe az új magyar alkotmány bevezetőjének több lap értesülése szerint.

Schmitt Pál köztársasági elnök korábban azt kérte, hogy az új alaptörvény bevezetőjét ne preambulumnak nevezzék, mert az nem magyar kifejezés – emlékeztet a Népszabadság.

Gulyás Gergely, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának tagja a lapnak arról beszélt, hogy az új alkotmány nem tartalmaz majd olyan szabályozást a magzati élettel kapcsolatosan, amely szükségessé tenné a hatályos magzatvédelmi törvény módosítását.

Hozzátette azonban azt is, helytelennek tartaná, ha a szöveg nem rögzítené azt az állami kötelezettséget, amely ma is fennáll a magzati élet védelmében.

A Magyar Hírlap szerint az alkotmány a Himnusz első sorával kezdődik majd, és a szövegben utalás lesz a Szent Koronára és a kereszténységre is. A lap szerint átalakulhat a bírói önigazgatás, az államfő több területen erősebb jogosítványokat kaphat, az önkormányzati ciklus pedig öt év lenne.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 316 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: