< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Labdarúgó NB I: Csertői Aurél lett a Győri ETO új vezetőedzője

| Mobile | RSS

Labdarúgó NB I: Csertői Aurél lett a Győri ETO új vezetőedzője

2011. március 8. | hozzászólás | Sport

Csertői Aurél a Győri ETO labdarúgócsapatának új vezetőedzője, megbízatása 2013. június 30-ig szól – jelentette be a klub hétfőn sajtótájékoztatón. Elődjével, Pintér Attilával vasárnap közös megegyezéssel bontottak szerződést. A Győri ETO szombaton 1-0-ra kikapott a vendég Vasas-Hídtól, ezzel a 18. forduló után 23 ponttal a tizedik helyen áll az NB I-ben. “Nehéz volt a meghozni a döntést, hiszen Pintér Attila személyében egy korreket, őszinte, egyenes embert ismertünk meg” – fogalmazott Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője.

“Tavaly nyáron négy fordulót meneteltünk az Európa Ligában, utána azonban megromlott az az alkotói légkör a csapat és a vezetőedző között, ami az első évet jellemezte. Az is igaz, hogy a bronzérmes együttesünkből távozott a góllövő és a játékmester, és nem sikerült őket megfelelően pótolni. Ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy egy jó téli felkészüléssel elérhetjük a céljainkat, a nemzetközi kupaszereplés kiharcolását, de azóta kiestünk a Magyar Kupából és a bajnoki dobogós reményeink is inkább csak matematikailag léteznek. Ebben a helyzetben az edzőváltás mellett döntöttünk.” Hozzátette: olyan embert kerestek, aki közönségvonzó futballt tud teremteni Győrben, és érzelmileg is kötődik a klubhoz.

“Az embernek vannak álmai, ezek közé tartozik, hogy annál a klubnál dolgozhasson edzőként, ahol korábban futballozott. Így vagyok én is az ETO-val – mondta Csertői Aurél. – Bízom benne, hogy ez a játékoskeret többre képes, mint amit a jelenlegi bajnoki helyezése mutat. A legfontosabb az eredmény, hiszen győzelmi kényszer van rajtunk, de emellett az ETO-val szeretnénk támadóbb szellemű játékot megvalósítani. A sajátos stílus kialakítása egy hosszabb távú szakmai feladat lesz.”

Csertői korábban, 1990 és 1995 között a győriek játékosa volt, míg a 2002/03-as idényben az azóta elhunyt Varga Zoltán szakmai igazgató segítőjeként tevékenykedett. Az új vezetőedző ebben a szezonban a Szombathelyi Haladás alkalmazásában is állt, onnan október 16-án távozott.

forrás:MTI

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: