< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Simornak megmondták: kemény harcra készüljön

| Mobile | RSS

Simornak megmondták: kemény harcra készüljön

2011. március 8. | hozzászólás | Közélet

Nem mond le Simor András. Kijelentette, hogy sem fenyegetéssel, sem megfélemlítéssel nem lehet lemondásra kényszeríteni – 2013-ig teszi a dolgát. Egy hétfői tájékoztatón elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt egy magas rangú kormányzati tisztségviselővel beszélgetett, aki azt mondta neki, kemény harcra készüljön fel abban az esetben, ha nem távozik önként.

„Az MNB elnökét sem megfélemlítéssel, sem fenyegetéssel nem lehet lemondásra kényszeríteni. 2013 márciusáig teszem a dolgom, ahogy eddig is tettem” – így reagált a jegybankelnök arra a közleményre, amelyben a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának vezetője az intézet gazdálkodását kritizálta.

Simor András azt mondta, hogy a gazdálkodás kapcsán az elmúlt években sem az Állami Számvevőszék, sem az MNB Felügyelő Bizottsága nem állapított meg pazarlást vagy szabálytalanságot.

„Kevés embert alkalmazunk, de azokat jól megfizetjük. Ezt egyébként nem én találtam ki, Járai Zsigmond idejéből származik” – tette hozzá.

Simor az MNB felügyelőbizottságának vizsgálatával kapcsolatban példaként említett egy tanácsadói szerződést, amit úgy ellenőriztek, hogy sem a tanácsadóval, sem a jegybank elnökével, sem kommunikációs vezetőjével nem beszéltek. Ráadásul, mint mondta, a vizsgálatokat két olyan tag végezte, akiknek semmiféle ellenőrzési tapasztalata nincs. Simor szerint olyan vizsgálat folyt, ami csak torz és megalapozatlan következtetésekhez vezet.
forrás.atv.hu

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: