< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Zalaegerszegi robbanás

| Mobile | RSS

Zalaegerszegi robbanás

Megkezdték a tűzszerészek a romok átvizsgálását. A munkálatok idejére lezárták az érintett utcát és 100 méteres sugarú körben kiürítették a lakóházakat. Az esti robbanásban egy férfi meghalt, 19 éves fiát – aki súlyosan megégett – a győri kórházba vitték.

A kiköltöztetettek tudomásul vették az intézkedéseket, többen már az éjszakát is rokonoknál töltötték. A rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentők is helyszínen tartózkodnak.
Robbanás – ZalaegerszegA galéria megtekintéséhez kattintson ide

A családi házban 18 óra körül történt detonáció, az épülethez először a rendőrség, majd a honvédség tűzszerészei érkeztek meg nem sokkal 21 óra után. Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott azt mondta: a háromszintes lakóház szinte minden ablaka kitört, a mögötte az udvaron álló melléképület – ahol a detonáció történt – majdhogynem teljesen összedőlt. A kormánymegbízott megerősítette: az udvaron több nagyméretű, fel nem robbant világháborús robbanóeszköz is volt.

Helyszíni információk és a Zalai Hírlap online kiadása szerint az áldozat gyűjtő volt, aki több háborús lőszert, lövedéket is tartott otthonában. Feltételezések szerint egy robbanóeszközt szerelhetett szét, amikor a detonáció történt. A tűzoltók egy gázpalackot is eltávolítottak az épületből. Ezt egy közeli területre szállították, ahol a rendőrök kilőtték a tartályt.

forrás:hirado.hu

Leave a Reply 256 megnézve, 1 alkalommal mai nap |