< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Durvul a MAL és az államtitkár közötti csetepaté

| Mobile | RSS

Durvul a MAL és az államtitkár közötti csetepaté

2011. március 12. | hozzászólás | Közélet

A timföldgyár állítja, minden engedélyt megkapott, Illés Zoltán szerint a cég külföldre menne.

Továbbra is fenntartja állításait a környezetvédelmi államtitkár. Illés Zoltán először pár napja, a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság ülésén beszélt arról, hogy a MAL Zrt. nem akart tovább itthon tevékenykedni, Boszniába akarta volna vinni a timföldgyárat, ezért nem tett semmit a környezetvédelmi feladatai ellátása, és a száraz gyártási technológiára való átállás érdekében.

„A cég nem kért engedélyt október 4-ig a tevékenysége meghosszabbítása tekintetében, és nem kezdett el építeni olyan újabb tározó teret október 4-ig, meg azóta sem, pedig egy ilyen beruházás időigénye legalább 2,5-3 év” időigénnyel bír”, tartott ki állításai mellett Illés. Aki szerint fölmerül a gyanú, hogy a cég esetleg nem akarta február 28. után folytatni a tevékenységét, de ebből még nem következik, hogy nem akarta folytatni valahol máshol.

A MAL Zrt. jogi képviselője viszont nem érti, és alaptalannak tartja az államtitkár állításait. Ruttner György szerint egy timföldgyárat nem lehet csak úgy átvinni máshová, ez fizikai képtelenség. Az ügyvéd azt mondja: Illés Zoltán állításával szemben a cég február 28-án megkapta a 2018-ig szóló egységes környezethasznosítási engedélyt.

„Ez egy jogerős határozat, ami alapján jogszerűen végzi a MAL Zrt. a tevékenységét, és egész egyszerűen érthetetlen az, hogy az államtitkárnak, amikor ilyen nyilatkozatokat tesz, nincsen tudomása, vagy, ha tudomása van, miért mond ilyeneket”, jelentette ki Ruttner. Szerinte az államtitkár a MAL Zrt. helyzetét akarja elbizonytalanítani. Az ügyvéd ráadásul azt mondja: februárban be is fejeződött az új technológiára való átállás, így szerinte valós tények cáfolják Illés Zoltán állításait.
forrás:atv

Leave a Reply 198 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: