< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: KÖZLEMÉNY Röntgen buktatta le a csempészt

| Mobile | RSS

KÖZLEMÉNY Röntgen buktatta le a csempészt

2011. március 18. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei az M7-es autópálya pákozdi pihenőjénél tartottak közúti ellenőrzést, ahol egy olasz rendszámú, Peugeot típusú személygépkocsit vizsgáltak át.

A személygépkocsiban tartózkodó 2 ukrán férfi úticélként Olaszországot jelölte meg.

A pénzügyőrök a gépjármű ellenőrzése során annak csomag- illetve utasterében kartondobozokban és nylon zacskókban összesen 8000 karton, Classic márkájú magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

A pénzügyőrök az előkerült, több, mint 4,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, a gépkocsi vezetője és utasa ellen jövedéki orgazdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ugyanezen a napon Záhonynál egy orosz állampolgár jelentkezett belépésre orosz rendszámú vontatójával és annak lett rendszámú pótkocsijával.

A járműszerelvény az okmányok alapján gumialapanyagot szállított Oroszországból Ausztriába. A röntgenes átvilágítás során a pénzügyőrök gyanús részekre lettek figyelmesek a raktér padlólemezének teljes hosszában.

Az átalakított padlózat felnyitását követően 22 ezer doboz, LD Red márkájú magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a több, mint 3 millió forint értékű cigarettát, valamint a gépjárművet lefoglalták, és csempészet bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 472 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: