< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az ügyészség is beszáll a reptéri taxiügybe

| Mobile | RSS

Az ügyészség is beszáll a reptéri taxiügybe

2011. március 28. | hozzászólás | Közélet

Az ügyészség is beszáll a reptéri taxiügybe

A repülőtérről elküldött Zóna Taxi jelentette fel a reptéri rendőröket.
© MTI

A Zóna Taxi feljelentése szerint a repülőtéri rendőrök a Budapest Airport Zrt. oldalán avatkoztak be a két cég polgári jogi vitájába, miközben törvénysértésekhez asszisztáltak – írja a Népszabadság. A lap szerint hivatali visszaélés és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyészség a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságnál.

A repülőtérről a múlt év végén kitessékelt Zóna Taxi szerint a Budapest Airport (BA) Zrt. nyílt törvénysértéseket követett el, a repülőtéri rendőrök mégsem tettek semmit. Nem akadályozták meg a közlekedési rend engedély nélküli megváltoztatását, táblák áthelyezését és átalakítását, noha a helyi rendőrség vezetője elismerte: a repülőtér 2-es terminálján kihelyezett táblák egy része nem felel meg a KRESZ előírásainak.

A Zóna Taxi vezetőinek panaszát a Török Zoltán ezredes, az RRI igazgatója azzal utasította el, hogy a BA Zrt. által végrehajtott változtatásokhoz nem kellett az útkezelő előzetes írásos engedélyére. A Zóna feljelentését első körben a Budapesti Nyomozó Ügyészség elutasította, de a Zóna panasszal élt, amelynek a Fővárosi Főügyészség helyt adott.

forrás:hír24/Forrás: nol.hu

Leave a Reply 301 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: