< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kósa: Wittnert más mércével kell mérni

| Mobile | RSS

Kósa: Wittnert más mércével kell mérni

2011. március 30. | 1 Hozzászólás | Közélet

A készülő új alkotmányról és Wittner Mária Horn Gyulát érintő kijelentéséről is kifejtette véleményét Kósa Lajos kedden az ATV Start-ban.

A Fidesz alelnöke szerint az új alkotmány az emberek véleményét tükrözi majd, de a legkülönbözőbb szervezetek is számos módosítási kérelmet nyújtottak be, amelyek szintén megjelennek majd az új alaptörvényben.

Az alkotmány legitimitását Kósa szerint az is bizonyítja, hogy míg a ’89-es alkotmányt mindössze három hónap alatt gyártották le, a mostani alkotmányozás már 8 hónapja zajlik. Ráadásul az új alkotmány – szemben az előzővel – megvédi majd az országot a rendszerváltás előtt, no meg az elmúlt 8 évben folytatott felelőtlen szocialista politikától, amellyel aztán drámai mértékben eladósították az országot. Éppen ezért nem baj, ha az Alkotmánybíróság jogköreit korlátozzák, hiszen gazdasági vészhelyzet van és mellesleg háborús vészhelyzet esetén is hasonló korlátozásokat szoktak bevezetni. Persze amint ez a vészhelyzet megszűnik, a testület teljes jogköre visszaáll.

Ami pedig Wittner Mária Horn Gyulára vonatkozó kijelentéseit illeti, a Fidesz alelnöke azt mondta, nem lehet köznapi mércével mérni azokat az embereket, akik a demokráciáért, a nemzet szabadságáért küzdöttek, majd jogos politikai nézeteik miatt halálra ítélték őket. Ezért Kósa nem ítéli el Wittner Máriát, ahogy egyébként Mécs Imrét sem ítélte el soha, amiért végül „a szocialista pártban kötött ki Horn Gyula mellett”.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 1171 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: