< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: MEGHÍVÓ Sajtótájékoztató 2011. április 1.

| Mobile | RSS

MEGHÍVÓ Sajtótájékoztató 2011. április 1.

2011. március 30. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) szervezésében 2011. április 1-én (pénteken) 11.00 órától 13.00 óráig, „Biztonságban Magyarország tavain (Balaton, Velencei-tó, Fertő-tó, Tisza-tó)” címmel sajtótájékoztatót tart, melynek keretében megtörténik a tavak viharjelző rendszereinek országos indítása, és bemutatkozik az új balatoni mentőhajó.
A sajtótájékoztató a Siófok nevü hajón zajlik majd, mely 11.00 órától indul a siófoki kikötőből.

A rendezvényen Dobson Tibor tű. ezredes, a BM OKF hivatalvezetője a balatoni, Velencei-tavi, Fertő-tavi és a Tisza-tavi viharjelző rendszerek működtetéséről és fejlesztéséről ad tájékoztatást. Dr. Bóka István országgyűlési képviselő, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a Tanács fejlesztési feladatairól számol be. Az Országos Rendőr-főkapitányság képviselője arról tájékoztatja a megjelenteket, milyen feladatai vannak a rendőrségnek tavaink biztonságának fokozásában, és ismerteti a vízi balesetek 2010-es statisztikáját. Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a víziközlekedési politikáról, a hatósági ellenőrzésről, valamint a tavainkon illetékes hajózási hatóságokról ad tájékoztatást. Dr. Dunkel Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke az OMSZ feladatairól, a vihar-előrejelzés kiadásáról számol be.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Kérem, hogy részvételi szándékukat 2011. március 30-án 16.00-ig az RSOE felé, a 06-1-303-0168-as telefonszámon jelezni szíveskedjenek.
forrás:BM OKF

Leave a Reply 2097 megnézve, 1 alkalommal mai nap |