< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Válasz az 56-os Wittnernek…

| Mobile | RSS

Válasz az 56-os Wittnernek…

2011. március 30. | hozzászólás | Közélet

Asszonyom!

Már nem furcsállom az Ön kijelentéseit. Nem tudom elfogadni Önt, s amit Ön képvisel! Több esetben hallottam, láttam nyilatkozni az 56-os eseményekről, s minden mondatában a volt Miniszterelnököt becsmérelte!
Szerintem nyílt vitára kellett volna kihívni- még idejében- Magyarország egyik legképzettebb politikusát (a világ elismerte, elismeri Horn Miniszterelnök, külügyminiszter urat), s közvetlenül a szemébe „vágni” észérvek mellett a közlendőjét, ismérveit. Ön egy rendszert támad folytonosan egy ember személyében! Ez több mint érdekes!

Kíváncsi lennék a viselkedésére, reagálására, tenni akarására azokban az eseményekben, amiről Ön hangsúlyozottan beszél.

Nem emberhez méltó, ahogy nyilatkozik a halálos betegről – Horn Gyula – s a halálát kívánja!!
Szeretném, ha felsorolná az ismérveit, s bemutatná a bizonyítékait!
Emlékeztetnem kell; – egy TV műsorban nyilatkozott a volt Miniszterelnök Úr a múltjáról, akkor Ön hol volt? – s miért nem kérdezett, pedig a műsorban bárki feltehetett kérdéseket dialektikus formában is Hornnak… hány éves lehetett a Miniszterelnök Úr abban az évben? Milyen pozícióban, milyen rálátása rejlett – az Európai államfők által nagyrábecsült – Hornak ama vérzivataros hónapokban..

Tisztelt asszonyom!

Az 56-os eseményekkor édesanyám mellől lőtték le-ki Schwarc Lajos ifjúmunkást, Szegeden a Takaréktár utca sarkán! Nem halt meg közvetlen. Testét a tömeg felemelve vitte… csöpögött… belőle… a vér. Ha rögvest orvoshoz szállítják, meg menthették volna az életét! Anyám jobb lábába egy golyószilánk fúródott. (Több lövés dördült) Összeesett! Szerencséje volt, hogy az őrjöngő tömeg nem taposta agyon! A sarkon lévő patikusok húzták-vonszolták be a gyógyszertárba, evvel adták vissza az életét! Felépülését egy idegösszeomlás kísérte. Élete végéig SÁNTA maradt! 28 – évesen leszázalékolták! Nem panaszkodott. Egy életpálya tört ketté! Kötelességének érezte – mint sokan mások – a részvételt, a demonstrációt a munkásokkal…

Ö is lehetett volna e „történelmi múlttal” képviselő?

Édesanyám sohasem vagdalódzott, sohasem vádaskodott, s sohasem akarta mások halálát…. mikor lett volna lehetősége az 56-os kárvallottjainak elégtételére, Ő NEM JELENTKEZETT….

Nagybátyámat, aki a kivégzőfal előtt állt, a Szegedre érkező oroszok mentették meg! Egy percen múlt az élete. Ám Ő sem kérkedett…

Úgy gondolom ennyi elég a családom tragédiájából.

Tisztelt képviselőasszony!

Önnek e kijelentés után… le… kell… mondania. Mondjon le!
Vonja le a konklúziót, s értékelje az „érdemi” munkáját a parlamentben.

-oil-

Leave a Reply 1257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: