< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vérmes számlakövetelés Kis magyar abszurd: 1 forintos csekket küldött a Telenor

| Mobile | RSS

Vérmes számlakövetelés Kis magyar abszurd: 1 forintos csekket küldött a Telenor

2011. március 30. | 1 Hozzászólás | Közélet

Igazán vérmes számlaköveteléssel állt elő a Telenor Ábel Attila fideszes politikussal szemben. A magyarországi piacvezető telekommunikációs cég egyetlen forint reményében adta postára számlakövetelését. Vajon ezt az összeget be lehet fizetni a postán?

A sárga csekk sosem kelt jó érzés tulajdonosában. Bármennyire vékony kis papírlapocskáról van szó, mégis elemi erővel égeti az ember zsebét. Főleg, ha határideje már hetek vagy hónapok óta lejárt. Ábel Attila, Csepel fideszes polgármestere azonban nyugodt. Ugyanis a postás ezúttal olyan számlát hozott, amit nem kell befizetni. Azaz nem lehet. Hogy miért? Egészen egyszerűen azért, mert mindössze egyetlen forint a tartozás a dokumentum szerint.

Márpedig Magyarországon ekkora értékű pénzérme már évek óta nincsen forgalomban. És három forint alatt lefelé kerekítünk ugyebár. Egyszerű a képlet, Magyarországon 2011-ben az 1 forint az bizony nulla forint. Ilyen esetben pedig nem érdemes számlával bíbelődni, már csak azért sem, mert maga a sárga csekk előállításának és postai elküldésének költsége ennél jóval magasabb.

Elgondolkoztató az is, hogy vajon milyen szolgáltatás kerül ma Magyarországon 1 forintba? Hiszen egy zsemlét tizenöt forint alatt már ritkán lelünk, egy doboz gyufáért pedig manapság simán elérnek legalább egy tízest.

Tehát továbbra is adott a kérdés: mégis, mire fel akar a Telenor behajtani egy forintot Csepel alpolgármesterén? Válaszadóink között a ma.hu egy forintot sorsol ki! Jó játékot kívánunk mindenkinek!
forrás:ma.hu

Leave a Reply 1271 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: