< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Klubrádió: Gyurcsány megverte Orbánt

| Mobile | RSS

Klubrádió: Gyurcsány megverte Orbánt

Gyurcsány Ferenc tegnapi interjúját a Nielsen adatai alapján többen látták az ATV Egyenes beszéd című műsorában, mint Orbán Viktorét hétfőn a Magyar Televízió Az Este című adásában.

A Klubrádió szerint a közéleti műsorok iránt érdeklődők az elmúlt hónapokban feltűnő számban fordulnak el a köztelevíziótól és keresnek maguknak másik csatornát. Ennek válhatott áldozatául a miniszterelnökkel készült interjú Az Este című műsorban.

A kábelen televíziót nézők 18 év feletti kategóriájában az Este 6,6 százalékot, az Egyenes Beszéd 6,8 százalékot ért el. Az ATV programjának különösen a második fele,a Gyurcsány-interjú idején volt látogatott, akkor a nézettség megközelítette a 10 százalékot, amely politikai műsor esetén kimagasló eredményt jelent.

Messzebbre nyúlik vissza a folyamat: másfél évvel ezelőtt 2009 októberében az Egyenes beszéd közönségarányának átlaga a kábelen elért felnőtt lakosság körében 2,2% volt, míg ugyanez az adat idén február végére megduplázódott, meghaladta a 4,4 százalékot.

Egy évvel ezelőtt az ATV három legnépszerűbb műsora a Sas Kabaré, A Zeneexpressz és a NévShowr voltak, mára a listát az Egyenes beszéd és a Híradó vezeti.

Tegnap Fórum című műsor nézettsége majdnem elérte a 6 százalékot, ugyanezen a napon a MTV közéleti magazinjának Az Estének nézettsége 2,2 százalék volt.

forrás:atv/Klubrádió

Leave a Reply 398 megnézve, 1 alkalommal mai nap |