< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Készülnek II. János Pál boldoggá avatására

| Mobile | RSS

Készülnek II. János Pál boldoggá avatására

2011. április 2. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hat évvel ezelőtt, 2005. április 2-án hunyt el II. János Pál pápa, akit egy hónap múlva, május elsején avatnak boldoggá a római Szent Péter téren. A boldoggá avatás közeledtével visszaemlékezések, konferenciák követik egymást Rómában, és lemez is megjelent II. János Pál hangjával. Ez a harmadik pápai CD.

Hatalmas tömeg imádkozott két napon át a római Szent Péter téren II. János Pál életének utolsó óráiban. Az egyházat 27 éven át vezető pápa 2005. április 2-án hunyt el, és hat évvel halála után boldoggá avatják. Több mint kétmillió zarándokot várnak Rómába május elsején.

Szombaton virrasztással emlékeznek a néhai egyházfőre. Az olasz sajtóban volt személyi titkára, Stanislaw Dziwisz krakkói érsek adott interjút, és II. János Pál egyik legjelentősebb tettének a római zsinagógában való látogatást nevezte 1986-ban, a volt szentszéki szóvivő, Joaquin Navarro-Valls pedig az egykori pápa kommunikációs erejéről tartott konferenciát.

Április 26-tól május 2-ig éjszaka is nyitva tart a vatikáni múzeum, a zarándokok kedvezményes belépőjegyet kapnak. CD-lemez is megjelent a lengyel pápa hangjával: a világjáró II. János Pál útjain elhangzott imádságokat, beszédeket hallani hat nyelven zenei kísérettel többek között Placido Domingo és Andrea Bocelli részvételével. A Tu es Christus – Te vagy Krisztus című lemez II. János Pál harmadik CD-je az Abba Pater és az Alma Mater után.
forrás:mr1

Leave a Reply 302 megnézve, 1 alkalommal mai nap |