< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Csányi Sándor bankadóról, túlhatalomról, fociról

| Mobile | RSS

Csányi Sándor bankadóról, túlhatalomról, fociról

2011. április 7. | hozzászólás | Közélet

A bankadón többet veszít az ország, mint amennyit nyerni fog rajta.
© MTI

A túl nagy hatalom leginkább azokra jelent veszélyt, akik gyakorolják – mondta a Heti Válasznak Csányi Sándor. Az OTP első embere szerint könnyen becsúszhat egy hiba, mert ezek az emberek kevés időt fordítanak az előkészítésre, gyorsabban hozzák meg döntésüket. Ráadásul akkor kell a legjobban vigyázni, amikor minden nagyon jól megy, mert ilyenkor lehet a legnagyobbat hibázni.

Dávid Ibolya többször is győzködte, hogy legyen az MDF miniszterelnök-jelöltje, de ezt ő mindig habozás nélkül visszautasította. Az UD-ügy a forgatókönyvét nem a volt pártelnök írta – mondta arra reagálva, hogy az UD-ügy tárgyalásán Dávid Ibolya azt mondta, Csányi tart Orbán Viktortól és azért támogatta az MDF-et, hogy a Fidesz túlhatalmával szemben legyen más jobboldali párt is.

Csányi a bankadót átmenetileg tudja elfogadni, de azt kimondottan károsnak tartaná, ha 2012-re is változatlan mértékben maradna fent. Ehhez hozzátette, nem tartja a Magyar Bankszövetség éléről távozó Erdei Tamás hibájának, hogy a szektor nem tudott hatékonyan lobbizni a bankadó ellen. Erdei székében az Unicredit Bankot vezető Patai Mihályt látná szívesen a bankvezér.

Szerinte a bankszektor is felelős a devizahitelesek bajba kerüléséért, mert olyanoknak is hitelt ajánlott, akik nem tudták felmérni ennek kockázatát, és a kockázatokat nem magyarázták el nekik alaposan. Mégis, szerinte a devizahiteleseket elsősorban a mindenkori kormánytól és a jegybanktól kell megvédeni. Csányi szerint néhány ezernél több kilakoltatás nem lesz.

Az MLSZ elnökeként azt mondta, megpróbálnak minden iskolát elérni, hogy a legtehetségesebb futballisták az akadémiákhoz és a klubokhoz kerüljenek. A kormányzati szándék is megvan ahhoz, hogy a foci ismét piacképes legyen és a fejlesztési terv mentén pénz áramoljon a futballba. Csányi egyébként 18 éve nézi közös páholyból Orbán Viktorral a sporteseményeket.
forrás:hír24/Forrás: Heti Válasz

Leave a Reply 298 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: