< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fantom a fővárosban – Figyelnek minket?

| Mobile | RSS

Fantom a fővárosban – Figyelnek minket?

2011. április 10. | hozzászólás | Közélet

Hat év után ismét felröppent a hír, miszerint május 1-jétől élesben működnek majd Budapest közel húsz csomópontjában a sebességmérő berendezések. Ha tényleg így van, sürgősen be kell magolnunk a megfigyelt kereszteződések listáját, különben hetente érkeznek majd a minimum 30 ezer forintos csekkek. Megkérdeztük a rendőrséget az ügyben.

Ismét futótűzként terjedt a héten a hír az interneten, miszerint május 1-jétől közel húsz fővárosi csomópontban vadássza le a rendőrség a gyorshajtókat és a tilosban átkelőket, előre telepített, fix automata traffipax berendezések segítségével. A traffipaxok minden autóról három fényképet készítenének, zöld lámpa esetén a kereszteződésen átkelő gyorshajtókat, piros lámpa esetén pedig a tilosban áthajtókat fényképezné le.

Az interneten keringő levelek szerint május 1-jétől a következő csomópontokon kell traffipax-berendezések “figyelmére” számítani:

– Pest, Ferenc körút és Üllői út kereszteződése
– Pest, Róbert Károly körút, a Róbert Károly körút és a Reitter Ferenc utca találkozása utáni első lámpasor
– Pest, Rákóczi tér, József körút a Nyugati pályaudvar irányába
– Buda, Lánchíd budai hídfőjénél, az Alagút sarkán
– Buda, Hegyalja út és Jagelló út kereszteződése
– Buda, Fehérvári út, piac környéke
– Buda, Budafoki út
– Buda, Moszkva tér
– Pest, Kőbányai út, Egészségház környéke
– Pest, Kőbányai út és Könyves Kálmán körút kereszteződése
– Buda, Szentendrei úti felüljáró
– Buda, Szentendrei úti felüljáró utáni összes lámpasor a csillaghegyi elágazás irányába
– Buda, Flórián tértől a Tímár utca irányába az első három lámpasor

Utánanéztünk, és a listában szereplő Pacsirtamező utca – Kiscelli utca kereszteződésében egyetlen felszerelt sebességmérő berendezést sem találtunk. Ráadásul a Pacsirtamező utca egyik oldalán sem figyelmezteti az autósokat jelzőtábla traffipax jelenlétére.

Megkerestük az ügyben a Fővárosi Önkormányzat sajtóosztályát, akik a BRFK Közlekedésrendészeti Osztályához irányítottak minket. Az osztálytól az alábbi hivatalos választ kaptuk: “az említett kereszteződésekben a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jelzőlámpákba telepített traffipax készüléket nem üzemeltet. Ennek ellenére a rendőrség hagyományos ellenőrző módszerekkel ellenőrizheti az ott közlekedők sebességét, KRESZ szabályok betartását.”

Egyértelmű tehát, hogy hat év után ismét feltámadt a fővárosi telepített traffipaxok szelleme, amelyek május 1-jei érkezése nemcsak számtalan olvasót, de néhány országos médiumot is behúzott a csőbe. A rendőrség közleménye szerint semmi okunk keresni május 1-től a telepített traffipaxokat, ilyeneket ugyanis nem terveznek sem telepíteni, sem pedig használni a fővárosban.
forrás:hirposta

Leave a Reply 489 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: