< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Az orosz maffia betelepedése fenyegeti Svédországot?

| Mobile | RSS

Az orosz maffia betelepedése fenyegeti Svédországot?

2011. április 14. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy felmérés szerint erősödik az orosz maffia érdeklődése Svédország iránt. Már korábban is jártak látogatóban, ám most két magas rangú vezető is a skandináv országba költözött.

A svéd Biztonsági és Fejlesztéspolitikai Intézet szakértői szerint „az oroszul beszélő bűnözők” mindezidáig viszonylag békén hagyták az országot, és a szakemberek szándékosan használták a nyelvi, és nem a nemzetiségi meghatározást.

„Ha nem figyelünk idejében oda, erőteljesen növekedni fog a fenyegetettség” – nyilatkozta Walter Kegö korábbi rendőrfőnök, a jelentés egyik szerzője.

Svédországban másképp működnek ezek a csoportok, mint más országokban, itt a jóléti állam intézményeire szakosodnak, és azokat a kapukat keresik – és persze találják meg – hatékonyan, amelyeken keresztül pénzt tudnak kicsalni a rendszerből. Nagyon ügyesek, és jól ki tudják használni a svédek naivitását és jóhiszeműségét, és a társadalom erőforrásaiból nagyon nagy szeletet tudnak kihasítani maguknak – írja a jelentés.

Egy másik lehetőség a bankrendszer. A svéd bankokat egyre jobban fogják pénzmosásra használni, ennek már most láthatók a kezdeti jelei. A Biztonsági és Fejlesztéspolitikai Intézet jelentését az országos rendőrfőkapitány nem volt hajlandó kommentálni. Közölte: a hatékony elhárítás feltétele, hogy a rendőrség megtartsa magának a megszerzett információkat.
forrás:mr1

Leave a Reply 187 megnézve, 1 alkalommal mai nap |