< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Fokozott ellenőrzés Dócon (Csongrád MRFK)

| Mobile | RSS

Fokozott ellenőrzés Dócon (Csongrád MRFK)

2011. április 16. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el Dócon és a környező tanyavilágban. A március másodika óta tartó akcióban a Szegedi Rendőrkapitányság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Akció és Bűnmegelőzési Osztálya valamint a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya vesz részt.

A fokozott ellenőrzés célja a térségben élő lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, megszakítása és felderítése.

Az akció során a rendőrök 1025 embert igazoltattak, és 482 járművet ellenőriztek. Ennek során 88 esetben tettek szabálysértési feljelentést, melyből 26 ittas járművezetés miatt született. A több mint egy hónap alatt különféle szabálysértések vagy bűncselekmények miatt 15 embert állítottak elő az egyenruhások.

Március 26-án a rendőrök tetten értek egy helyi lakost, aki a Sándorfalva-Dóc összekötő út mellett lévő tájvédelmi területen az erdőből fát akart eltulajdonítani. Hivatalból kezdeményezett büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányság egy ember ellen kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt is. A fokozott ellenőrzés óta a lakosság részéről vagyon elleni bűncselekményről vagy szabálysértésről nem érkezett bejelentés.

A Szegedi Rendőrkapitányság a fokozott ellenőrzés során kiemelt figyelmet fordít az esetleges bűncselekmények megelőzésére, megszakítására és felderítésére. Ennek során a tegnapi napon a rendőrség őrizetbe vette R. J. G. 41 éves dóci lakost, aki megalapozottan gyanúsítható személyi szabadság megsértése bűntett, zsarolás bűntett és lopás vétsége elkövetésével.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint R. J. G. tanyáján körülbelül egy hónapig fogva tartott egy férfit, akit arra kényszerített, hogy a környező erdőből több alkalommal részére fát vágjon ki, illetve a nyugdíját vegye fel, és azt adja át a gyanúsítottnak. A sértett végül tegnap megszökött és értesítette a rendőrséget. A Szegedi Rendőrkapitányság a bejelentést követően azonnal előállította a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves férfit, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését.

A térségben a fokozott ellenőrzést a rendőrség a szükséges ideig fenntartja.

Dr. Szenti Szabolcs r. főhadnagy
sajtószóvivő

Leave a Reply 470 megnézve, 1 alkalommal mai nap |