< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Éles kézigránátot helyeztek el a templom lépcsőjén?

| Mobile | RSS

Éles kézigránátot helyeztek el a templom lépcsőjén?

2011. április 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

MNO – KA
Éles volt az a kézigránát, amelyre egy kerékpáros figyelt fel a zuglói Kassai téri templom hátsó bejáratánál vasárnap dél körül; a rendőrség az ügyben nyomozást indít – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel. A helyi plébános arról tájékoztatta az MNO-t, hogy valaki, vagy valakik vélhetően odahelyezték ezt a gránátot a lépcsőre.

A bejelentés után a rendőrség a helyszínt lezárta, néhány közeli lakásból kiköltöztették a lakókat, illetve lezárták a Kacsóh Pongrác úti felüljárót is. A gránátot, amelyről a tűzszerészek megállapították, hogy éles robbanóeszköz, röviddel 13 óra után hatástalanították – mondta Sass Oszkár.

A lakók délután kettő óra körül térhettek vissza otthonaikba. A helyszíni szemlét délután is folytatja a rendőrség, amely robbanószerrel, robbanóanyaggal való visszaélés miatt nyomozást indít – tette hozzá a sajtóügyeletes.

Korábban semmiféle fenyegetést nem kaptunk, ezért is volt meglepő ez az esemény – mondta el lapunknak Pajor András, Herminamező plébánosa. Az atya szólt arról is, hogy egy reggeli összetűzést követően a helyi koldusok fenyegették meg, hogy „fel fogunk robbantani”. Ezt követően egy oldalsó bejárat mellett találtak rá a gránátra, amelyet vélhetően valaki odatett – tette hozzá Pajor.

forrás.MTI, MNO)

Leave a Reply 246 megnézve, 1 alkalommal mai nap |