< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lázár: 2014-ben kétszáz fős parlament lesz

| Mobile | RSS

Lázár: 2014-ben kétszáz fős parlament lesz

2011. április 20. | hozzászólás | Közélet

Parlament elé kerül legkésőbb ősszel az új választási törvény – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Lázár János azt mondta, az Igazságügyi Minisztérium dolga, hogy ebben a kérdésben javaslatokat tegyen és összegyűjtse az érveket, amelyek a döntéseket megalapozzák. Azt is kiemelte az InfoRádiónak nyiltakozva: hatékony, jól működő, kiszámítható igazságszolgáltatást szeretnének, s azt, hogy ne húzódjanak el az ügyek.

Az új alkotmány részletes szabályokat tartalmaz a választásokra és a választhatóságra vonatkozóan. Minden sarkalatos törvényt ebben a kérdésben 2012. január 1-ig megalkot a kormány, vagyis a választójoggal kapcsolatos szabályozás is legkésőbb ősszel a parlament elé kell, hogy kerüljön – fűzte hozzá. Lázár János kijelentette: 2014-ben kétszáz fős parlament lesz, és a kormány még az idén szeretné felállítani az erre vonatkozó szabályokat. Részleteket nem árult el, csak annyit mondott: szeretné, ha minden kétharmados törvényhez az ellenzék is hozzájárulna.

Azt mondta: májusban teszi le a Belügyminisztérium a törvény új koncepcióját a kormány asztalára, és reméli, hogy a költségvetés vitájáig megszületik az új törvény, amely új önkormányzati rendszert eredményez. Még az idén új önkormányzati rendszer lesz – fűzte hozzá.
forrás:hirszerző

Leave a Reply 282 megnézve, 1 alkalommal mai nap |