< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nyomoznak Liptai kártyája miatt

| Mobile | RSS

Nyomoznak Liptai kártyája miatt

2011. április 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Budapest – Törvény előtt kell számot adnia Liptai Clau­diának, miért használta elhunyt édesanyja rokkantkártyáját, amíg fellépett az egyik budapesti színházban.

Balszerencséjére fotó készült az autóról és a kártyáról, a rendőrség érdeklődését pedig felkeltették a képek, amelyek a Blikk szombati számában jelentek meg.

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával nyomozást indított az ügyben ismeretlen tettes ellen – tudatta a BRFK sajtóosztálya. Úgy tudjuk, a nyomozók tegnap még csak adatokat gyűjtöttek, de csak idő kérdése, hogy kihallgassák a műsorvezetőt.
Liptai Claudia elhunyt édesanyja kártyáját használta

– Bár a törvény szerint többéves börtön is kiszabható érte, a magánokirat-hamisítást általában pénzbüntetéssel sújtja a bíróság. Ennek nagysága több százezer forint is lehet – vélekedett dr. Kamarás Péter jogász.

Azt egyelőre nem tudni, Liptai Claudia hány forintot bliccelt el a kártya jogosulatlan használatával, ám a hasonló esetek mindösszesen több százmillió kárt okoznak. Baljósabb becslések szerint akár 1 milliárd forinttal is megrövidítik az önkormányzatokat a csalók.

Mint arról a Blikk beszámolt, a budapesti főútvonalakon lévő parkolóhelyeket üzemeltető Parking Kft. rendszeresen felméri a belvárosban rokkantkártyával parkoló autókat, és minduntalan azt tapasztalják, hogy a legzsúfoltabb helyeken a parkoló autók negyede-egyharmada nem fizet.

Bekérte a rendőrség a Blikktől a Liptai Claudia autójáról és a benne lévő rokkantkártyáról készült fotókat
Ezzel Liptai sem tudna spórolni
Rokkantkártyával spórol Liptai
– Aligha életszerű, hogy ennyi mozgáskorlátozott autós legyen Budapesten – vélekedett Szirmay Tamás, a Magyar Parkolási Szövetség oktatási bizottságának elnöke. A belvárosban gyanúsan sok a kis falvak lakóinak nevére szóló kártya, ami nem feltétlenül hamis, csak épp nem biztos, hogy az használja, akinek szabadna.

V. J. Z.

Elnézést kért

A színésznő ügyvédje közleményt adott ki: “Liptai Claudia gépkocsijával egyébként nem a mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyen parkolt, ezzel együtt az esetért bocsánatot kér és vállalja annak következményeit – olvasható dr. Beleznay Zsolt közleményében.
forrás:blikk

Leave a Reply 338 megnézve, 1 alkalommal mai nap |