< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY KÖZLEMÉNY Hamisított áruk Debrecentől Záhonyig

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY KÖZLEMÉNY Hamisított áruk Debrecentől Záhonyig

2011. április 22. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az elmúlt napokban két helyszínen több mint 36 millió forint értékű hamisított ruházati termékeket foglaltak le.

Debrecenben egy országos hálózattal rendelkező áruházlánc üzletében tartottak ellenőrzést a pénzügyőrök egy szakértővel. Az áruház készletének felmérése közben előkerült több mint 1500 darab olyan póló, sapka, pulóver, nadrág, amelyek hamis márkajelzéssel (NIKE, CAT, CALVIN KLEIN) voltak ellátva.

Tuzséron egy átmeneti megőrzési raktárban tartottak ellenőrzést a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai, amely során egy Törökországból érkezett és Ukrajnába kilépni kívánó – ruházati termékeket tartalmazó – szállítmányt vizsgáltak meg. A legális áruk között több mint 5 ezer darab hamis márkajelzéssel ellátott (LACOSTE, ARMANI, GUCCI, TOMMY HILFIGER) pólót és inget találtak a pénzügyőrök.

A nagy mennyiségű hamisított ruházati termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai mindkét helyszínen lefoglalták. Áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az ügyben a nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói folytatják.

A lefoglalt hamis, rossz minőségű ruházati termékek értéke meghaladja a 36 millió forintot.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

(+36-30/9-644-827

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: