< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Stumpf István lehet az Alkotmánybíróság elnökhelyettese, Baka András távozhat a főbírói székből – írja pénteki számában a Népszabadság.

| Mobile | RSS

Stumpf István lehet az Alkotmánybíróság elnökhelyettese, Baka András távozhat a főbírói székből – írja pénteki számában a Népszabadság.

2011. április 29. | hozzászólás | Közélet

Stumpf posztot kaphat

Július elején jár le Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnökének hároméves mandátuma, utódját a testület tagjai választják meg legkésőbb június elejéig, három évre, így csak a taláros testület következő elnökét választják majd meg az országgyűlési képviselők az új Alaptörvénynek megfelelően – írja pénteki számában a Népszabadság.

A lap úgy tudja, ismét Paczolayt választhatják elnökükké az alkotmánybírák, míg Stumpf István, az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere lehet a helyettese.

A Népszabadság szerint 2012 elején távozik posztjáról Baka András, a legfelsőbb bíróság elnöke. A főbíró sorsa állítólag akkor pecsételődött meg, amikor Orbán Viktornak címzett nyílt levélben tiltakozott a bírók nyugdíjkorhatárának leszállítása ellen.

Az új bírósági struktúra felállítására a miniszterelnök Áder Jánost kérheti fel – írja a lap.
forrás:fn.hu

Leave a Reply 1857 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: