< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Schiffer: a kormány a kuruc.info kottájából játszik

| Mobile | RSS

Schiffer: a kormány a kuruc.info kottájából játszik

Az LMP frakcióvezetője szerint aljas kommunikációt folytat a kabinet, amikor egy magánszemély gyöngyöspatai akcióját a párt akciójaként tünteti fel. Ami pedig Sukoró-ügyben történt, annak örül a Gyurcsányt feljelentő Schiffer.

“Aljas kommunikáció, úgy néz ki, hogy a Fidesz a kuruc.info kottájából játszik” reagált az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Schiffer András arra a kormányzati kijelentésre, miszerint LMP aktív részese a Gyöngyöspatán kialakult helyzetnek. A kormányzat ezt arra alapozta, hogy a zöldek egykori kampánytámogatója segített elhagyni a romáknak a falut.

Az LMP frakcióvezetője szerint mivel Richard Field nem tagja a pártnak, így csak egy jó szándékú, civil kétségbeesett akciójának nevezhető a romák táboroztatásának támogatása. Schiffer úgy vélte, hogy a kormányt óriási felelősség terheli, amiért hagyta, hogy a gyöngyöspatai helyzet idáig fajuljon, és szégyellnie kellene magát a Fidesznek és a KDNP-nek, hogy nem az emberek félelme érdekelte, hanem az: ki, milyen tábort szervezett, mi jelenik meg a külföldi sajtóban. Schiffer András szerint ugyanakkor mindenkinek kellő mértéktartást kellene tanúsítania egy ilyen helyzetben.

Ami a nap hírét illeti, miszerint az ügyészség meggyanúsította Gyurcsány Ferencet a Sukoró-ügyben, Schiffer András örömét fejezte ki, hogy végre lépett a szervezet a kaszinóváros kapcsán – azt azonban hangsúlyozta, hogy ő az adatok nyilvánosságra hozatalát nehezményezte. Az ügyészség közlése szerint hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatás érdekében kérték Gyurcsány Ferenc, volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését, az erről szóló indítvány pénteken meg is érkezett a házelnökhöz.

Emlékeztetőül: az LMP frakcióvezetője 2009 októberében tett feljelentést Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt. Ahogy a politikus fogalmazott: biankó csekk van a mindkori kormányok kezében a beruházások kapcsán, nem kell indokolnia, hogy az adott céget miért választja, esetleg jutatja előnyhöz, ezen pedig változtatni kellene.
forrás:atv

Leave a Reply 1876 megnézve, 1 alkalommal mai nap |