< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A pakisztáni tálibok bosszút esküdtek Oszama haláláért

| Mobile | RSS

A pakisztáni tálibok bosszút esküdtek Oszama haláláért

Bosszút esküdtek a pakisztáni tálibok arra az esetre, ha bebizonyosodik, hogy Oszama bin Ladent megölték egy amerikai kommandós akcióban.Nem tudjuk megerősíteni Oszama bin Laden mártírhalálát. Ha a saját forrásaink megerősítik, akkor megbosszuljuk a halálát, támadásokat indítunk az amerikai és a pakisztáni kormány ellen, valamint a biztonsági erőik ellen, mert ezek az emberek az iszlám ellenségei – mondta hétfőn a Pakisztáni Tálib Mozgalom (TTP) szóvivője telefonon egy ismeretlen helyről a francia hírügynökségnek.

A TTP 2007-ben lépett szövetségre bin Laden al-Kaida nevű terrorszervezetével, és még abban az évben “szent háborút” hirdetett az iszlámábádi kormány ellen, mert Washingtont támogatja a terrorizmus elleni küzdelemben.

Közben Iszmáil Haníje, a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista mozgalom kormányának feje elítélte hétfőn az amerikai kommandósakciót. “Elítéljük minden mudzsáhid (iszlám harcos) és minden – muzulmán vagy arab – egyén meggyilkolását, s kérjük Istent, hogy könyörüljön rajta – mondta Haníje Gázában újságírók előtt. – Ha a hír igaz, akkor ez az arabok és muzulmánok vérét ontó amerikai elnyomó politika folytatása .”A palesztin szervezet vezetője megjegyezte közben, hogy vannak elvi különbségek az al-Kaida és a Hamász között.

forrás:MTI

Leave a Reply 284 megnézve, 2 alkalommal mai nap |