< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A saját gyerekeikkel fajtalankodtak – még a “nagypapi” is 10 évet kapott

| Mobile | RSS

A saját gyerekeikkel fajtalankodtak – még a “nagypapi” is 10 évet kapott

Szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 14, 12, illetve 10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság hétfőn azt a három felnőttet, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rásonysápberencsen rendszeresen bántalmazott négy gyereket, és szexuálisan is zaklatta őket.

A 43 éves férfi, 35 éves felesége és a férfi 68 éves apja a házaspár négy kiskorú – a bűncselekmény 2008-as elkövetésének idején tíz-, kilenc-, nyolc-, illetve négyéves – gyermekét bántalmazta és zaklatta.

A megyei bíróság Czibrik Attila vezette tanácsa megalapozottnak tartotta a vádat.

A szülőket 14, illetve 12 év, a férfi apját pedig 10 év fegyházbüntetésre ítélte. Valamennyi vádlott fellebbezett az ítélet ellen, ezért az nem jogerős. A bíróság mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

A három vádlottat egyaránt négyrendbeli, folytatólagosan elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntette miatt ítélték el, emellett a 45 éves férfit, az elsőrendű vádlottat két rendbeli, aljas indokból elkövetett testi sértés bűntette, illetve állatkínzás bűntette miatt is elmarasztalták. Az üggyel kapcsolatban Martossy György megyei főügyészségi osztályvezető ügyész, sajtószóvivő korábban azt mondta: mindhárom vádlott éveken át rendszeresen bántalmazta a gyerekeket, és szexuális aktusokra, fajtalankodásra kényszerítették őket, előfordult, hogy a házőrző kutyával is. Később az állattal brutális kínzások közepette végzett az apa, a gyermekek szeme láttára.

A sajtószóvivő azt is elmondta: a négy gyermek 2008-ban nevelőszülőkhöz került, nekik számoltak be a velük évek alatt megtörtént szörnyűségekről. A vádlottak cselekményükkel a gyerekek testi, értelmi, erkölcsi, szellemi fejlődését súlyosan veszélyeztették.

A gyerekek pszichiátriai gondozásra szorulnak, súlyos magatartászavarokkal küszködnek, folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állnak azóta is.

A kirendelt elmeorvos szakértő megállapította, hogy a vádlottak súlyosan pszichopatizálódott személyiségűek, infantilis ösztönvezetésűek, szexuálisan szadisztikus erőszakos magatartás jellemzi őket.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 308 megnézve, 1 alkalommal mai nap |