< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kaszinón bukott el az egész mezőhegyesi önkormányzat

| Mobile | RSS

Kaszinón bukott el az egész mezőhegyesi önkormányzat

Feloszlatta magát Mezőhegyes város képviselő-testülete a szerdai ülésén, mert egyebek mellett nem tudtak megegyezni a műemlék jellegű egykori Centrál Kaszinó felújításával kapcsolatban.

A testületi ülés után Kovácsné Faltin Erzsébet (független) elmondta: a város korábban pályázat útján nyert el megközelítőleg 270 millió forintos támogatást az egykori kaszinó felújítására azzal, hogy biztosítania kell ehhez további, mintegy 40 millió forintos önrészt. A város azonban nehéz gazdasági helyzetben van olyannyira, hogy egy korábbi közgyűlésükön a testület többsége nem szavazta meg, hogy működési hitelt vegyenek fel a közalkalmazottak bérének kifizetésére. Végül a tiltakozások miatt, egy újabb döntésükkel mégis a hitel felvétele mellett döntöttek, ám a grémium tagjai között nem szűnt meg a nézeteltérés.

A polgármestert időközben többször is felszólították lemondásra, végül a testület szerdai ülésen, miután nem sikerült döntést hozniuk a kaszinó projektről a város első embere maga kezdeményezte az önfeloszlatást.

A polgármesterrel együtt kilenctagú testület végül hét szavazattal elfogadta a javaslatot. A képviselő-testület két fideszes képviselőjének egyike tartózkodott, másikuk ellenezte a feloszlatást, a többiek, valamennyien függetlenek, azonban megszavazták az előterjesztést.

A városban így időközi polgármester-, illetve képviselő választást tartanak a későbbiekben.
forrás:index

Leave a Reply 265 megnézve, 1 alkalommal mai nap |