< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Amerikai munkanélküliek nyomják le az olajárat

| Mobile | RSS

Amerikai munkanélküliek nyomják le az olajárat

Csaknem tíz dollárral esett a nyersolaj ára csütörtökön. Ez a történelem harmadik legnagyobb egynapi árcsökkenés dollárban számítva.

Az északi-tengeri Brent 10,51 dolláros csökkenéssel 110,68 dolláron zárt. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára 9,58 dollár gyengüléssel 99,66 dolláron fejezte be a napot.

A nyersolaj ára negyedik napja csökkent csütörtökön. A múlt hét utolsó kereskedési napján, pénteken a Brent 125,89 dolláron, a WTI 113,93 dolláron zárt.

A csütörtöki árzuhanást részben a munkanélküli segélyért először folyamodó amerikaiak adata okozta, amely a várt csökkenés helyett nőtt a múlt héten. Ez felerősítette az olajkereslet alakulásával kapcsolatos aggodalmakat, amelyek már így is jelen voltak az amerikai gazdaság növekedésének a lassulása miatt. Gyengítette az olajárat az is, hogy a dollár erősödött az euróhoz képest. Rossz hír érkezett Németországból is, amely Európa vezető gazdasága: márciusban 4,0 százalékkal csökkent a márciusi ipari rendelésállomány februárhoz képest. A szakértők szerény növekedést vártak.
forrás:index

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |