< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Előzetes A csapda

| Mobile | RSS

Előzetes A csapda

2011. május 6. | hozzászólás | Közélet

Az egyetlen, aki az MSZP jelöltjei közül megyeszékhelyen nyert önkormányzati választást. Harmadik ciklusát tölti Szegeden. Azt mondja, a Fidesz fölszámolja az önkormányzat autonómiáját. Beszél Gyurcsány Ferenc pártszavazási kezdeményezéséről, és arról is: az MSZP kiáll a meggyanúsított exminiszterelnök mellett.
„Én minden szocialistát óvnék attól a csapdától, hogy egymást kell legyőzni. A mi ellenfelünk Orbán Viktor önkényrendszere” – így Botka László, aki elmondta, Magyarország demokratikus jogállamát csak közösen lehet helyreállítani. Ebben mindenkinek jut szerep, neki személy szerint: Szegeden.

Botka szerint a Fidesz Gyurcsány támadásával akarja gyengíteni, töredezett ellenzékké tenni az MSZP-t, de bármilyen megfélemlítésre csak az ellenállás lehet a válasz.

„Az alkotmányra épülő önkormányzati törvénnyel valójában a Fidesz felszámolja az önkormányzatiságot” – véli Botka. – A Fidesz lényegében prefektúrarendszert hoz létre, a prefektus a kormánytól való teljes politikai függőségben végzi feladatait.” A cél pedig nem más, mint hogy Orbán ellenőrzése alá vonja saját önkormányzati vezetőit, mert esetleges kihívója közülünk kerülhet ki.
forrás:168 óra

Leave a Reply 282 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: