< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán: Gazdasági menekültek helyett a leszakadt rétegekre kell építeni

| Mobile | RSS

Orbán: Gazdasági menekültek helyett a leszakadt rétegekre kell építeni

2011. május 7. | hozzászólás | Közélet

Az arab és az észak-afrikai válságról beszélt Palermóban Orbán Viktor. Az Európai Néppárt találkozóján a miniszterelnök azt mondta: ,,Amikor összeállítottuk elnökségünk programját, azt hittük, hogy az általunk választott témáknál nem lehet sarkalatosabb, de az észak-afrikai válság vált a magyar félév legsúlyosabb problémájává.”

A konzervatív politikusok egyet értettek abban, hogy az Unió csak egységes stratégiával tudja kezelni az észak-afrikai forradalmak hatásait. Az Európai Tanács soros elnökeként felszólaló Orbán Viktor szerint Európa csak a valódi politikai menekülteket fogadhatja be, a jobb életkörülményekben reménykedőket nem. A miniszterelnök szerint az Unió demográfiai okokból növekvő munkaerőigényét erős családpolitikával és magas színvonalú oktatással a saját leszakadt rétegeinek felemelésével is biztosítani tudja.

„Itt vannak a saját leszakadt rétegeink. Elegendő, ha csak a romákat említem. Millió szám állnak rendelkezésünkre a munkaerőpiacról kiesett, életerős emberek, akiket vissza kellene vinnünk a munkaerőpiacra, hogy ha valóban munkaerőre van szükségünk. Ez még mindig sokkal ésszerűbb megoldás, mint gazdasági migránsok tömeges befogadása” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az európai konzervatívok szerint az észak-afrikai menekültáradat miatt nem szabad engedni uniós vívmányokból. Így a közösség egyik legfontosabb alapelvét, a polgárok szabad mozgását biztosító schengeni egyezményt sem szabad meggyengíteni, vagy megkérdőjelezni.
forrás:mr1

Leave a Reply 322 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: